Antara alat yang dapat membantu mengatasi had deria penglihatan adalah seperti cermin mata, kanta pembesar, mikroskop, teleskop, periskop, binokular (teropong), mesin x-ray dan mesin ultra sound.




Antara alat yang dapat membantu mengatasi had deria pendengaran adalah seperti mikrofon, pembesar suara, stetoskop dan alat bantu pendengaran.





Photobucket

49 Ulasan

Awanama berkata…
harap dapat informasi yng lebih menarik
Awanama berkata…
thank's sebab memasukkan informasi ini......
Awanama berkata…
terrima kasih...sangat membantu...
Awanama berkata…
Thanks for the good infor..
Awanama berkata…
Ulasan ini telah dialih keluar oleh pentadbir blog.
Awanama berkata…
berguna jugak benda ni kan dapat tambah markah pbs
Awanama berkata…
thanks..malkumat nim dapat bantu sy
Awanama berkata…
terima kasih byk byk moga allah balas jasa anda
Awanama berkata…
allhamdulillah dapat juga maklumat ni. puas saya cari. terima kasih!!!
Awanama berkata…
thanks...harap dpat bg kepentingan alat teknologi untuk mengatasi had deia penglihatan dan pndengaran...bharap sangat...tq
Awanama berkata…
terima kasih banyak2 sebab bagi sy idea.....akhirnya ada jugak idea sy :)
Awanama berkata…
thanks for this information...harap-harap dengan dapat maklumat ini boleh meningkatkan lagi markah PBS saya....
Awanama berkata…
insyaallah sye dpt band 6
Izzati Munem berkata…
Thank you for this information
aqilah cendana berkata…
Huh...Terima kasih!! Best la blog ni... Banyak imformasi...Penat nak kena buat Band 6...Nasib baik terjumpa blog ni...Terima kasih!!!Hihi
Unknown berkata…
terima kasih kepada penulis blog ni....terima kasih banyak2...
MyRaLolY berkata…
Thanks for these information. It so useful for our group
Unknown berkata…
thanks! :)
Unknown berkata…
thanks..sebab bagi informasi...dan dapat membantu saya buat kerja ...B6
Unknown berkata…
thanks...menyenangkan kerja saya...=D
Unknown berkata…
terima kasih banyak banyak~~
Dhil berkata…
thx...banyak membantu ... ;)
Unknown berkata…
thanks for you information...tapi cikgu saya cakap tak boleh copy dari internet..kena guna ayat sendiri...so sad :( penat nak fikir idea untuk buku skrap ni...
ImanInspirit berkata…
Gomawo . Maklumat ini banyak membantu saya dalam menyiapkan PBS saya . Harap dapat Band 6
OfficiallyElaAila berkata…
boleh tak bagi link untuk gambar fon telinga ? 2 gambar kalau boleh :\
Unknown berkata…
Macam mana untuk membuat penutup?
mapa.ms berkata…
Assalamualaikum,syukran sangat kat penulis blog ni.Memang sgt membantu untuk folio pbs alat bantuan pendgrn n pglihtn .. tmbul akal nakal, nk copy paste je rsenye... haha
farahiyah berkata…
cari je kat google
farahiyah berkata…
Jangan. Sy pasti cikgu kamu pun baca entri ni. kalau kamu copy paste, confirm x dapat band 6.
Syafreena berkata…
assalamualaikum,syukran buat blog nie,
fungsi alat tue nak buat macam mane?n nk cari kat mane?
Syafreena berkata…
sye harp admin dpt bgi definisi tue,syukran
Zizi berkata…
Maklumat Terlalu Sedikit..
Sy Harap Admin Dpt Tambah Isi Dlm Buku Skrap Ni..
Unknown berkata…
bestnya dapat tahu tentang sains PMR kan
arif berkata…
terima kasih
Unknown berkata…
t'kasih....mujur ada bnde nim kalau ntah la nk buat apa xthu
Unknown berkata…
t'kasih....mujur ade bnde nim
Unknown berkata…
tima kaseh sebab tolong
Unknown berkata…
nasib baik ade blog ni
thuthe berkata…
Thanks sooo... much! may Allah Bless you <3 <3 <3
Unknown berkata…
hurmm...harap punya info yang lebih banyak drinie ;)
papepuung~ thanks :D
Unknown berkata…
TYVM !! ^0^ Akhirnye boleh la buat dgn tenang .. B6 , Here I Come !!
Unknown berkata…
Thank you much untuk info yang diberaikan. tapi sebolehnya huraikan lebih byk lagi teknologinya,. peace.
Amir Irsyaduddin berkata…
Alhamdulillah :)
Unknown berkata…
disebabkan ade bende ini...snng nk buat pbs..n senang nk mencari maklumat..thanks bb bnyak mmbantu bdk skolah mcm kami nie..
Unknown berkata…
bagusnya ade bnde nie...dilla ske sngt..b sng nnty nk cri maklumat..thnks sgt bb mnmbah kan markah pbs dilla..
farahiyah berkata…
bagus la kalau dpt membantu.jd la follower, nnt boleh dapat maklumat pbs yg lain pulak
Unknown berkata…
terima kasih.kalau boleh tmbhlh lah siapa yg mencipta alat alat yg mengatasi had deria penglihatan.
Unknown berkata…
terima kasih sangat2 untuk semua info ini.. tak ada lah terasa stress sangat nak buat semua ni.. kalau boleh tahun ni nak dapat band 6 :D thanks again :)
Unknown berkata…
Wah.. Terima KAsih byk2 Admin.. Klu bkan Admin x dpt lh sy buat B6D1E1 nie... Sekali lagi Terima Kasih yaa Admin..
Terbaru Lebih lama