Antara alat yang dapat membantu mengatasi had deria penglihatan adalah seperti cermin mata, kanta pembesar, mikroskop, teleskop, periskop, binokular (teropong), mesin x-ray dan mesin ultra sound.




Antara alat yang dapat membantu mengatasi had deria pendengaran adalah seperti mikrofon, pembesar suara, stetoskop dan alat bantu pendengaran.





Photobucket

49 Ulasan

  1. harap dapat informasi yng lebih menarik

    BalasPadam
  2. thank's sebab memasukkan informasi ini......

    BalasPadam
  3. terrima kasih...sangat membantu...

    BalasPadam
  4. Thanks for the good infor..

    BalasPadam
  5. Ulasan ini telah dialih keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  6. berguna jugak benda ni kan dapat tambah markah pbs

    BalasPadam
  7. thanks..malkumat nim dapat bantu sy

    BalasPadam
  8. terima kasih byk byk moga allah balas jasa anda

    BalasPadam
  9. allhamdulillah dapat juga maklumat ni. puas saya cari. terima kasih!!!

    BalasPadam
  10. thanks...harap dpat bg kepentingan alat teknologi untuk mengatasi had deia penglihatan dan pndengaran...bharap sangat...tq

    BalasPadam
  11. terima kasih banyak2 sebab bagi sy idea.....akhirnya ada jugak idea sy :)

    BalasPadam
  12. thanks for this information...harap-harap dengan dapat maklumat ini boleh meningkatkan lagi markah PBS saya....

    BalasPadam
  13. insyaallah sye dpt band 6

    BalasPadam
  14. Thank you for this information

    BalasPadam
  15. Huh...Terima kasih!! Best la blog ni... Banyak imformasi...Penat nak kena buat Band 6...Nasib baik terjumpa blog ni...Terima kasih!!!Hihi

    BalasPadam
  16. terima kasih kepada penulis blog ni....terima kasih banyak2...

    BalasPadam
  17. Thanks for these information. It so useful for our group

    BalasPadam
  18. thanks..sebab bagi informasi...dan dapat membantu saya buat kerja ...B6

    BalasPadam
  19. thanks...menyenangkan kerja saya...=D

    BalasPadam
  20. terima kasih banyak banyak~~

    BalasPadam
  21. thx...banyak membantu ... ;)

    BalasPadam
  22. thanks for you information...tapi cikgu saya cakap tak boleh copy dari internet..kena guna ayat sendiri...so sad :( penat nak fikir idea untuk buku skrap ni...

    BalasPadam
  23. Gomawo . Maklumat ini banyak membantu saya dalam menyiapkan PBS saya . Harap dapat Band 6

    BalasPadam
  24. boleh tak bagi link untuk gambar fon telinga ? 2 gambar kalau boleh :\

    BalasPadam
  25. Macam mana untuk membuat penutup?

    BalasPadam
  26. Assalamualaikum,syukran sangat kat penulis blog ni.Memang sgt membantu untuk folio pbs alat bantuan pendgrn n pglihtn .. tmbul akal nakal, nk copy paste je rsenye... haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jangan. Sy pasti cikgu kamu pun baca entri ni. kalau kamu copy paste, confirm x dapat band 6.

      Padam
  27. assalamualaikum,syukran buat blog nie,
    fungsi alat tue nak buat macam mane?n nk cari kat mane?

    BalasPadam
  28. sye harp admin dpt bgi definisi tue,syukran

    BalasPadam
  29. Maklumat Terlalu Sedikit..
    Sy Harap Admin Dpt Tambah Isi Dlm Buku Skrap Ni..

    BalasPadam
  30. bestnya dapat tahu tentang sains PMR kan

    BalasPadam
  31. t'kasih....mujur ada bnde nim kalau ntah la nk buat apa xthu

    BalasPadam
  32. t'kasih....mujur ade bnde nim

    BalasPadam
  33. Thanks sooo... much! may Allah Bless you <3 <3 <3

    BalasPadam
  34. hurmm...harap punya info yang lebih banyak drinie ;)
    papepuung~ thanks :D

    BalasPadam
  35. TYVM !! ^0^ Akhirnye boleh la buat dgn tenang .. B6 , Here I Come !!

    BalasPadam
  36. Thank you much untuk info yang diberaikan. tapi sebolehnya huraikan lebih byk lagi teknologinya,. peace.

    BalasPadam
  37. disebabkan ade bende ini...snng nk buat pbs..n senang nk mencari maklumat..thanks bb bnyak mmbantu bdk skolah mcm kami nie..

    BalasPadam
  38. bagusnya ade bnde nie...dilla ske sngt..b sng nnty nk cri maklumat..thnks sgt bb mnmbah kan markah pbs dilla..

    BalasPadam
    Balasan
    1. bagus la kalau dpt membantu.jd la follower, nnt boleh dapat maklumat pbs yg lain pulak

      Padam
  39. terima kasih.kalau boleh tmbhlh lah siapa yg mencipta alat alat yg mengatasi had deria penglihatan.

    BalasPadam
  40. terima kasih sangat2 untuk semua info ini.. tak ada lah terasa stress sangat nak buat semua ni.. kalau boleh tahun ni nak dapat band 6 :D thanks again :)

    BalasPadam
  41. Wah.. Terima KAsih byk2 Admin.. Klu bkan Admin x dpt lh sy buat B6D1E1 nie... Sekali lagi Terima Kasih yaa Admin..

    BalasPadam

Catat Komen