B6D1E1: Pembentangan hasil buku skrap mengenai alat teknologi yang sesuai untukmengatasi masalah had deria penglihatan dan pendengaran.


Muka hadapan (cover)
School bus Nama Sekolah & Logo Sekolah
School busTajuk
ALAT TEKNOLOGI YANG SESUAI UNTUK MENGATASI MASALAH HAD DERIA PENGLIHATAN DAN PENDENGARAN (B6D1E1)School busMaklumat Kumpulan
Nama dan nombor kad pengenalan ahli kumpulan, Tingkatan, Tarikh Serahan, Nama Penyemak
Muka surat 1: Pengenalan
School busIdea tentang alat teknologi. Mengandungi maklumat-maklumat berikut:
AirplaneDefinisi had deria penglihatan
AirplaneSenarai alat teknologi untuk mengatasi masalah had deria penglihatan
AirplaneDefinasi had deria pendengaran
AirplaneSenarai alat teknologi untuk mengatasi masalah had deria pendengaran.
Muka surat 2:  Alat teknologi untuk mengatasi masalah had deria penglihatanNama alat teknologi untuk mengatasi masalah had deria penglihatan, gambar, fungsi dan ciri-ciri alat tersebut
Nama
Fungsi
Ciri-ciri

Kanta Pembesarimage

Membantu melihat objek kecil

Terdiri daripada satu kanta cembung.
Kanta cembung tersebut membesarkan imej objek yang dilihat.

Muka surat 3: Alat teknologi untuk mengatasi masalah had deria pendengaranNama alat teknologi untuk mengatasi masalah had deria pendengaran, gambar, fungsi dan ciri-ciri alat tersebut
Nama
Fungsi
Ciri-ciri

Stetoskop
image

Membantu mendengar degupan jantung

Tiub Stetoskop menguatkan bunyi degupan jantung

Muka surat 4: Kesimpulan
School busMenyatakan kepentingan alat teknologi untuk mengatasi had deria penglihatan dan pendengaran
School busMengkonsepsikan alat teknologi

89 Ulasan

Unknown berkata…
terima kasih kerana berkongsi...sangat membantu ;)
farahiyah berkata…
sama2. sy sekadar berkongsi ape yg saya dpt je.
jemput la dtg ke blog sy lg. :)
Unknown berkata…
best gile bew ni...hpe dapat band 6 ......thanks admin..
Unknown berkata…
Time kasih :)
dayanahuda berkata…
Alhamdulillah... Berguna
Awanama berkata…
time kasih admin
Azree berkata…
Tenkiu Admin ! :D Akhirnya , Dapat Band 6 .
farahiyah berkata…
band 6 bkn je bergantung pd buku skrap. murid mesti boleh buat perbentangan dlm kelas dan menjawab soalan semasa sesi soal jawab. gud luck to all...
Awanama berkata…
Kepada you all... Cam maner nak buat pengenalan?boleh you all bantu sya x?please... dan apa definisi alat teknologi untuk mengatasi had deria penglihatan & pendengaran dan membuat penilaian tentang kepentingan alat teknologi untuk mengatasi had deria penglihatan&pendengaran...
Awanama berkata…
Thanks sgt2 . Insyallah sye dpt buad band 6 dgn baik
Azree berkata…
Tenkiu Admin =)
Awanama berkata…
terima kasih sangat kerana ini sangat membantu saya untuk membuat projek ini
Awanama berkata…
Ty, mmg mmbntu sye, bgi sye mmg bgus klau ltk gmbr2 dn fngsi2 dia dlm table :) nmpk kmas skit. xD
Awanama berkata…
alah carilah dalam buku teks sains...
Awanama berkata…
Trma kasih krn bnyk mmbantu..
Awanama berkata…
terima kasih kerana membantu.
Awanama berkata…
thanks you .. its finally :)
Awanama berkata…
thank you very much for this information...
Awanama berkata…
a'a .. syukran ! ^_^
Awanama berkata…
SAYA SUKE WEB NI
Awanama berkata…
thank you!!!
thank you!!!!!!!!!!!!
Unknown berkata…
TeRima kasih
so helpful
:)
thaks a lot...band 6 dlm tangam
yilui17 berkata…
boleh tnya tak ? apa jwpn bg definisi had penglihatan & pendengaran ?
Juna berkata…
arigato ! insya-Allah boleh dpt b6 :)
Unknown berkata…
thanks sape bloggernye ni senang nak buat PBS cam ne dia tahu kita buat PBS nie
Unknown berkata…
same la kiter..hehehe paveee
Aisyah Ruslan berkata…
TERIMA KASIH
Nurul Ainaa berkata…
terima kasih . dpt band 6 :)
Unknown berkata…
Terima kasih membantu :)
Unknown berkata…
Terima Kasih
yong berkata…
Waaaaaa , terima kasih ! May Allah bless you :*
Unknown berkata…
thank you admin
Marsya berkata…
Ada 4 muka surat je ker
Unknown berkata…
thanks...sbb tolong...!
Unknown berkata…
Thank u very much
Unknown berkata…
admin saya nak tanya , Definifi had deria penglihatan dan pendengaran tu macam mana?
Kena buat objektif ajuan juga kan?
Izzati berkata…
Terima kasih banyak2 :)
Mohamad Noor Fahmi berkata…
Saya nk thu kesimpulnya apa.pening buatnya
ArIFFa Hana berkata…
thanks.. sgt membantu
Unknown berkata…
terima kasih...
ini sgt mmbntu! :)
WirdaAmir berkata…
Thanks for sharing :P
Unknown berkata…
thnx kay ... kiter dpt kongsi samer2 .. thnx admin .. hope sy lulos band niy ..
Unknown berkata…
terima kasihhh . sangat membantu :D
Iffat Izzat berkata…
Terima kasih
sangat membantu..thanks =D
ismi siti sarah berkata…
x de lgi ke alat2 teknologi had deria penglihatan n had deria pndengaran yg laen??
ismi siti sarah berkata…
skolah sye ckgu nk die pnye kgunaan skali lah..mcam mne nk wat??
ismi siti sarah berkata…
ade ke??page baper??
ismi siti sarah berkata…
tpi sye blom siap lngsung lah..awk wat camne??
Unknown berkata…
SYUKRAN...
definisi nak buat macam mna eh admin ?
farahiyah berkata…
bt la ikut kesesuaikan. nak 40 mukasurat pun boleh. mesti cikgu kamu kagum.
farahiyah berkata…
Buat je kesimpulan macam kesimpulan dalam experiment report. Use your creativity. Good luck!
farahiyah berkata…
Definifi..ape tuh?
farahiyah berkata…
ade banyak my dear...baca buku teks dan buku rujukan
farahiyah berkata…
memang la kena sertakan kegunaan. cari la dalam internet. dalam buku rujukan pun ade banyak terangkan ttg kegunaan.
farahiyah berkata…
alhamudillah. kalau dpt band 6, bg tau yerk
farahiyah berkata…
erm....cr dalam kamus maksud 'had' dan 'deria' . then, kamu gunakanlah kepandaian kamu untuk jadikan ia suatu ayat.
Unknown berkata…
Admin,,,,Terima kasih..Tp admin cari kat mana yaa semua ni?? Saya byk kali cari,tp x jumpa jumpa..
Unknown berkata…
Salam admin.Terima kasih kerana bg contoh alat teknologi tu.. Tp,saya nk tnya,drpd mana admin dpt semua ni??Saya cari dalam google,x jumpa..Gambar jumpa laa..tp info pasal benda tu x jumpa..
-terima kasih-
farahiyah berkata…
Alya, kamu boleh cr dlm buku rujukan sains PMR atau google. Ada byk maklumat kt google. Kalau nk tahu ttg periscope, google 'periscope'. kalau google 'alat teknologi' mmg x jumpe.

gud luck!
Ain Nadia berkata…
Salam , Admin .. macam mana nak cari fungsi2 alat teknologi tu yea? google tak jumpa. Ada keyword apa2 tak nk search?
Unknown berkata…
terima kasih ianya sangat membantu
Awatif berkata…
Assalamualaikum admin. Terima kasih di atas maklumat yang diberikan :) Pembentangan dekat depan tu dinilai dari segi apa ye?
Unknown berkata…
cikgu suruh buat dalam bentuh 3D aduh Q_Q
Unknown berkata…
saye nak kelemahan alat mengatasi had pendengaran
捣蛋小顽皮♥ berkata…
thank you admin! boleh saye tanya apa definisi had deria penglihatan?
Unknown berkata…
x de versi BI ke??
Yellowishskin berkata…
saya dh buat tapi tak kmas ,jumpa blog ni .Nak buat dlam table la .baru nampak band 6 tu skit :) thanks a lot !!
Awanama berkata…
lega utk bab 1 punya b6... hope bole wat utk bab lain jugak... thanks for information :)
Unknown berkata…
boleh tumpang tanye?mengkonsepsikan alat teknologi tu nk wt mcm mne?
Unknown berkata…
macam mana nak tahu fungsi atau kegunaan alat teknologi tu???dlm google x jumpa pun!!!
farahiyah berkata…
ada. cari elok2
Unknown berkata…
Salam,t/kasih atas bantuan anda memberi serba sedikit maklumat tetapi saya nak tanya sedikit?Definisi itu apa???
Unknown berkata…
Thanks for the info shared by the author of this webpage. I hope I will obtain Band 6 for the Science subject in order to fulfill my parent's hope.
Pyka Wani berkata…
Alhamdulillah , Akhirnya saya diberi kemudahan untuk menyiapkan tugasan PBS saya . Terima Kasih
Assalamualaikum, nak tanya ni. Objektif, pendahuluan, lampiran dan lain-2 kena buat juga ke? Terima kasih.
farahiyah berkata…
bergantung kpd permintaan cikgu anda.
Saffatun_ berkata…
alhamdulillah . entri ny banyak membantu saya buad PBS . terima kasih bebanyak :)
Syazwani Sukri berkata…
Boleh saya tanya ? Funsinya nak buat panjang mana ? T^T
Unknown berkata…
Mcm mne nak buat pengenalan?
Eliana Rashid berkata…
Terima kasih kerana sangat membantu.
Unknown berkata…
Terima ksih.... ^-^ ;D
farahiyah berkata…
Terima kasih pada semua yg telah menziarahi blog ini. Harap entri dalam blog ini dapat membantu anda semua... gud luck to all.
ZURAINY MD ISA berkata…
Terima kasih
Awanama berkata…
Objektifnya macam mana nak cari ? o.O
Lebih baharu Lebih lama