B6D1E1: Pembentangan hasil buku skrap mengenai alat teknologi yang sesuai untukmengatasi masalah had deria penglihatan dan pendengaran.


Muka hadapan (cover)
School bus Nama Sekolah & Logo Sekolah
School busTajuk
ALAT TEKNOLOGI YANG SESUAI UNTUK MENGATASI MASALAH HAD DERIA PENGLIHATAN DAN PENDENGARAN (B6D1E1)School busMaklumat Kumpulan
Nama dan nombor kad pengenalan ahli kumpulan, Tingkatan, Tarikh Serahan, Nama Penyemak
Muka surat 1: Pengenalan
School busIdea tentang alat teknologi. Mengandungi maklumat-maklumat berikut:
AirplaneDefinisi had deria penglihatan
AirplaneSenarai alat teknologi untuk mengatasi masalah had deria penglihatan
AirplaneDefinasi had deria pendengaran
AirplaneSenarai alat teknologi untuk mengatasi masalah had deria pendengaran.
Muka surat 2:  Alat teknologi untuk mengatasi masalah had deria penglihatanNama alat teknologi untuk mengatasi masalah had deria penglihatan, gambar, fungsi dan ciri-ciri alat tersebut
Nama
Fungsi
Ciri-ciri

Kanta Pembesarimage

Membantu melihat objek kecil

Terdiri daripada satu kanta cembung.
Kanta cembung tersebut membesarkan imej objek yang dilihat.

Muka surat 3: Alat teknologi untuk mengatasi masalah had deria pendengaranNama alat teknologi untuk mengatasi masalah had deria pendengaran, gambar, fungsi dan ciri-ciri alat tersebut
Nama
Fungsi
Ciri-ciri

Stetoskop
image

Membantu mendengar degupan jantung

Tiub Stetoskop menguatkan bunyi degupan jantung

Muka surat 4: Kesimpulan
School busMenyatakan kepentingan alat teknologi untuk mengatasi had deria penglihatan dan pendengaran
School busMengkonsepsikan alat teknologi

89 Ulasan

  1. terima kasih kerana berkongsi...sangat membantu ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama2. sy sekadar berkongsi ape yg saya dpt je.
      jemput la dtg ke blog sy lg. :)

      Padam
    2. TeRima kasih
      so helpful
      :)

      Padam
    3. boleh tnya tak ? apa jwpn bg definisi had penglihatan & pendengaran ?

      Padam
  2. best gile bew ni...hpe dapat band 6 ......thanks admin..

    BalasPadam
  3. time kasih admin

    BalasPadam
  4. Tenkiu Admin ! :D Akhirnya , Dapat Band 6 .

    BalasPadam
    Balasan
    1. band 6 bkn je bergantung pd buku skrap. murid mesti boleh buat perbentangan dlm kelas dan menjawab soalan semasa sesi soal jawab. gud luck to all...

      Padam
  5. Kepada you all... Cam maner nak buat pengenalan?boleh you all bantu sya x?please... dan apa definisi alat teknologi untuk mengatasi had deria penglihatan & pendengaran dan membuat penilaian tentang kepentingan alat teknologi untuk mengatasi had deria penglihatan&pendengaran...

    BalasPadam
  6. Thanks sgt2 . Insyallah sye dpt buad band 6 dgn baik

    BalasPadam
  7. terima kasih sangat kerana ini sangat membantu saya untuk membuat projek ini

    BalasPadam
  8. Ty, mmg mmbntu sye, bgi sye mmg bgus klau ltk gmbr2 dn fngsi2 dia dlm table :) nmpk kmas skit. xD

    BalasPadam
  9. alah carilah dalam buku teks sains...

    BalasPadam
  10. Trma kasih krn bnyk mmbantu..

    BalasPadam
  11. terima kasih kerana membantu.

    BalasPadam
  12. thanks you .. its finally :)

    BalasPadam
  13. thank you very much for this information...

    BalasPadam
  14. a'a .. syukran ! ^_^

    BalasPadam
  15. SAYA SUKE WEB NI

    BalasPadam
  16. Balasan
    1. same la kiter..hehehe paveee

      Padam
    2. tpi sye blom siap lngsung lah..awk wat camne??

      Padam
  17. arigato ! insya-Allah boleh dpt b6 :)

    BalasPadam
  18. thanks sape bloggernye ni senang nak buat PBS cam ne dia tahu kita buat PBS nie

    BalasPadam
  19. terima kasih . dpt band 6 :)

    BalasPadam
  20. Waaaaaa , terima kasih ! May Allah bless you :*

    BalasPadam
  21. Balasan
    1. bt la ikut kesesuaikan. nak 40 mukasurat pun boleh. mesti cikgu kamu kagum.

      Padam
  22. admin saya nak tanya , Definifi had deria penglihatan dan pendengaran tu macam mana?
    Kena buat objektif ajuan juga kan?

    BalasPadam
  23. Saya nk thu kesimpulnya apa.pening buatnya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Buat je kesimpulan macam kesimpulan dalam experiment report. Use your creativity. Good luck!

      Padam
  24. terima kasih...
    ini sgt mmbntu! :)

    BalasPadam
  25. thnx kay ... kiter dpt kongsi samer2 .. thnx admin .. hope sy lulos band niy ..

    BalasPadam
  26. terima kasihhh . sangat membantu :D

    BalasPadam
  27. x de lgi ke alat2 teknologi had deria penglihatan n had deria pndengaran yg laen??

    BalasPadam
    Balasan
    1. ade banyak my dear...baca buku teks dan buku rujukan

      Padam
  28. skolah sye ckgu nk die pnye kgunaan skali lah..mcam mne nk wat??

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang la kena sertakan kegunaan. cari la dalam internet. dalam buku rujukan pun ade banyak terangkan ttg kegunaan.

      Padam
  29. Balasan
    1. alhamudillah. kalau dpt band 6, bg tau yerk

      Padam
  30. Balasan
    1. erm....cr dalam kamus maksud 'had' dan 'deria' . then, kamu gunakanlah kepandaian kamu untuk jadikan ia suatu ayat.

      Padam
  31. Admin,,,,Terima kasih..Tp admin cari kat mana yaa semua ni?? Saya byk kali cari,tp x jumpa jumpa..

    BalasPadam
  32. Salam admin.Terima kasih kerana bg contoh alat teknologi tu.. Tp,saya nk tnya,drpd mana admin dpt semua ni??Saya cari dalam google,x jumpa..Gambar jumpa laa..tp info pasal benda tu x jumpa..
    -terima kasih-

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alya, kamu boleh cr dlm buku rujukan sains PMR atau google. Ada byk maklumat kt google. Kalau nk tahu ttg periscope, google 'periscope'. kalau google 'alat teknologi' mmg x jumpe.

      gud luck!

      Padam
  33. Salam , Admin .. macam mana nak cari fungsi2 alat teknologi tu yea? google tak jumpa. Ada keyword apa2 tak nk search?

    BalasPadam
  34. terima kasih ianya sangat membantu

    BalasPadam
  35. Assalamualaikum admin. Terima kasih di atas maklumat yang diberikan :) Pembentangan dekat depan tu dinilai dari segi apa ye?

    BalasPadam
  36. cikgu suruh buat dalam bentuh 3D aduh Q_Q

    BalasPadam
  37. saye nak kelemahan alat mengatasi had pendengaran

    BalasPadam
  38. thank you admin! boleh saye tanya apa definisi had deria penglihatan?

    BalasPadam
  39. saya dh buat tapi tak kmas ,jumpa blog ni .Nak buat dlam table la .baru nampak band 6 tu skit :) thanks a lot !!

    BalasPadam
  40. lega utk bab 1 punya b6... hope bole wat utk bab lain jugak... thanks for information :)

    BalasPadam
  41. boleh tumpang tanye?mengkonsepsikan alat teknologi tu nk wt mcm mne?

    BalasPadam
  42. macam mana nak tahu fungsi atau kegunaan alat teknologi tu???dlm google x jumpa pun!!!

    BalasPadam
  43. Salam,t/kasih atas bantuan anda memberi serba sedikit maklumat tetapi saya nak tanya sedikit?Definisi itu apa???

    BalasPadam
  44. Thanks for the info shared by the author of this webpage. I hope I will obtain Band 6 for the Science subject in order to fulfill my parent's hope.

    BalasPadam
  45. Alhamdulillah , Akhirnya saya diberi kemudahan untuk menyiapkan tugasan PBS saya . Terima Kasih

    BalasPadam
  46. Assalamualaikum, nak tanya ni. Objektif, pendahuluan, lampiran dan lain-2 kena buat juga ke? Terima kasih.

    BalasPadam
  47. alhamdulillah . entri ny banyak membantu saya buad PBS . terima kasih bebanyak :)

    BalasPadam
  48. Boleh saya tanya ? Funsinya nak buat panjang mana ? T^T

    BalasPadam
  49. Mcm mne nak buat pengenalan?

    BalasPadam
  50. Terima kasih kerana sangat membantu.

    BalasPadam
  51. Terima kasih pada semua yg telah menziarahi blog ini. Harap entri dalam blog ini dapat membantu anda semua... gud luck to all.

    BalasPadam
  52. Objektifnya macam mana nak cari ? o.O

    BalasPadam

Catat Komen