B6D1E1: Pembentangan hasil buku skrap mengenai alat teknologi yang sesuai untuk mengatasi masalah had deria penglihatan dan pendengaran.


Definisi Buku Skrap
Satu himpunan maklumat/foto/keratan akhbar/bahan ICT/bahan bercetak/bahan dari internet yang terbaik dan dikumpulkan dalam tempoh masa tertentu mengenai sesuatu topik dalam bentuk yang sistematik
 
Objektif Pembelajaran
1. Dapat mengumpul maklumat untuk membina konsep (sebelum pengajaran dan pembelajaran
2. Dapat mengukuhkan konsep sesuatu topik (sebelum pengajaran dan pembelajaran)
 
Konstruk yang ditaksir
1. Mengumpul dan merekod data penyiasatan
2. Nilai murni dan sikap saintifik
 
 photo PBSSS_zps8aadf236.jpg

Sumber:
Buku Panduan Pentaksiran Kerja Amali Sains
Penilaian Menengah Rendah
PEKA Sains PMR 55/3
Terbitan Lembaga Peperiksaan Tahun 2004





6 Ulasan

Unknown berkata…
Bagaimana untuk membuat ayat permulaan untuk penghargaan, tolong berikan contoh?
Unknown berkata…
time kasih
Unknown berkata…
bagaimana untuk membuat ayat perbincangan?
harap bagi respons secepat mungkin

kyna berkata…
buku skrap perlu guna kertas saiz ?
farahiyah berkata…
biasanya kertas A4. tapi kalau cikgu kyna x kesah, guna je la saiz ape2 pun. buat guna kertas lukisan pun cantik jugak kan.
sh@ sh@ berkata…
assalamualikum. ada tak yang band 4 punye soalan scs tingkatan 2 yang pasal animal competition lah apelahh. ada tak? kalau ade tolong saya hantarkan link die boley. kertas sya tu hilang. thank u i'll appreciate it :)
Lebih baharu Lebih lama